Понедельник, 03.06.2024, 19:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архив записей
Наш опрос
Оцініть сайт по 12-ти бальній системі
Всего ответов: 81
Мини-чат
200
Друзья сайта

Главная » 2009 » Февраль » 4 » Селекціонерам на замітку - TOP-6 гравців Кубка Співдружності
15:14
Селекціонерам на замітку - TOP-6 гравців Кубка Співдружності

Недавно минулий у Москві Кубок чемпіонів Співдружності в черговий раз не залучив до себе належного інтересу вболівальників і футбольних скаутів. Однак чемпіонати країн СНД дотепер залишаються відмінними ринками збуту. Sports.ru представляє шістку кращих футболістів клубів Співдружності, який ще не встигли купити клуби з Росії, України й далекого зарубіжжя

Самат Смаків ("Актобе"), 30 років

Універсальний крайній захисник, що по ситуації може перекваліфікуватися в центрального гравця оборони або флангового півзахисника, встиг два сезони пограти у вищій лізі Росії (2000 й 2001) - за тоді ще непотопляемый "Ростсельмаш". Смаків провів 47 матчів, причому у всіх можливих турнірах: у чемпіонаті Росії, Кубку Росії, Кубку Интертото й навіть у першості дублерів.

До й після Ростову-на-Дону Самат грав за багато казахстанських клубів (п'ять разів став чемпіоном країни в складі чотирьох різних команд) і в збірні, де дослужився до капітана. Зараз в активі Самата 55 ігор за збірню, у тому числі й проти ведучих європейських зборень, досвід виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів і репутація казахстанського Каннаваро. За свою кар'єру він навчився відбирати м'ячі не тільки в тих, хто грає в його зоні, але й виправляти помилки партнерів, устигаючи за атакою суперника

Ігор Стасевич (БАТЭ), 23 року

У команді Віктора Гончаренко, як у казці минулої три випробування на шляху до групи Ліги чемпіонів, Стасевич грає атакуючого хавбека. До одному із трьох дорогоцінних окулярів, які набрав БАТЭ на груповому етапі, футболіст безпосередньо приклав ногу, забивши гол-шедевр із кута штрафний за спину Алексу Маннингеру. Можливо, від такого точного удару не врятував би навіть Буфон. Хоча в БАТЭ Стасевич частіше віддає результативні передачі, ніж забиває. Пасує він звичайно із центра, а по флангах відкривається для передач партнерів - не дуже великий арсенал можливостей, зате півзахисник ним чудово з.

Дмитро Лихтарович (БАТЭ), 30 років

Капітан й опорний хавбек БАТЭ на початку 2003 року міг стати гравцем московського "Спартака", яким на той момент управляли президент Андрій Червиченко й головний тренер Невио Скеля. Гравець навіть прилетів на січневий збір червоно-білих у Туреччину й дав програмні інтерв'ю російським виданням, але трансфер так і не відбувся. Білоруса повернули додому з позначкою "не підійшов клубу".

Дмитро зосередився на успіхах у Лізі чемпіонів і із третьої спроби його домігся. У матчах нинішньої Ліги Лихтарович виявив себе в якості чіпкого й рішучого гравця центра поля, що не тільки руйнував гру суперника, але й споруджував контратаки, якими славилися кращі ігри БАТЭ. У російській прем'єр-лізі на російськомовн і досвідчених опорні завжди був попит.

Дарко Маркович ("Пахтакор"), 21 рік

Плеймейкер другої команди Узбекистану (перший, природно, "Бунедкор") приїхав у Ташкент із розташування клубу "Зета" - першого чемпіона в історії незалежної Чорногорії. В 2007 році цей перехід обійшовся "Пахтакору" в 300 тисяч євро, тепер же, після матчів Азіатської Ліги чемпіонів і чемпіонату Узбекистану, вартість Марковича зросла до 2,5-3 мільйонів.

Через нього "Пахтакор" веде всі свої атаки, до того ж швидкий чорногорець завжди ділиться м'ячем з партнерами, тому забиває голи нечасто. В азіатській Лізі чемпіонів Маркович став одним із кращих распасовщиков групового турніру, однак "Пахтакору не вдалося вийти в плей-офф через невдалу різницю забитих і пропущених м'ячів і по істині жорстокій системі розиграшу турніру - в ? фіналу виходили тільки переможці груп.

Сервер Джепаров ("Бунедкор"), 26 років

Центральний півзахисник новоявлених чемпіонів Узбекистану й півфіналістів тамтешньої ЛЧ недавно одержав своєрідний новорічний подарунок - наприкінці 2008-го клуб направив його на стажування в "Челси". Гравець одержав можливість тренуватися разом із зоряними гравцями, а британські таблоиды відразу запустили слух про можливий трансфер - саме за кілька днів до цього Джепаров був визнаний кращим футболістом Азії. Невисокий півзахисник козиряє трьома якостями - точним пасом, швидкістю й дриблінгом, що придасться на будь-якому континенті й у будь-якій лізі, тому швидкий від'їзд талановитого узбека з Ташкента неминучий.

Масал Бугдув

Молдавський фантом не міг не потрапити в нашу добірку, хоча б тому, що пиарщик футболіста дійсно відробив на п'ятірку. На початку року англійська газета "Таймс" опублікувала список 50 вундеркіндів світового футболу, куди потрапив таємничий форвард молдавського клубу "Олимпия" з міста Бєльці Масал Бугдув. Інформація про нього дійсно гуляла по Інтернету, але в офіційних джерелах не було ніяких згадувань про Бугдуве.

Фальсифікацію розкрив відомий у футбольному рунете блоггер makkі, першим опубликовавший результати свого розслідування в Інтернеті. Цим без зволікання скористалася газета Guardіan, що не упустила можливості викрити конкуруюче видання у фактичній помилці.
За матеріалами:Террикон

Просмотров: 686 | Добавил: football-7 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]